korikonginpalawan.reismee.nl

Filipijnen,Palawan,

Bij de kwekerij kan je voor een bedrag van 20 peso een fotoshoot houden met een krokodil.

Reacties

Reacties

Miek Schenk

Tja, dat vind ik dan weer niet echt "eco" (of anders gezegd "natuurvriendelijk") dat gesol met zo'n beest.

jaap

Je zou eens hier in Filipijnen moeten kijken Miek hoe dieronvriendelijk dit land is, met een krokodil op de foto is dan nog niks. Dieren zijn hier echt gebruiksvoorwerpen of om opgegeten te worden. Men eet hier niet alleen varkens en geiten en kippen , maar ook honden ,vogels, vleermuizen en dergelijke worden hier gegeten. Men is hier ook gek op dierengevechten ,hanen die elkaar bevechten tot er 1 het loodje legt is de nationale sport hier, ook paardengevechten die elkaar net zo lang schoppen en bijten tot 1 van beide dood is ,is hier volksvermaak. Om deze attitude naar dieren toe te veranderen duurd generaties, en zou eigenlijk bij het onderwijs al moeten beginnen kinderen te leren hoe respetvol met dieren om te gaan. De werkelijkheid is anders kinderen gaan voor dat ze naar school gaan,vaak nog even een grote spin zoeken,die ze dan in een lucifersdoosje doen,als ze dan op school zijn houden ze in de pauze spinnengevechten, de verliezer moet 5 peso aan de winnaar betalen. En de leraren kijken toe en vinden het goed dat dit gebeurd. Bedenk wel dat dit soort dingen vaak het enige is wat kinderen hebben, een Nintendo DS of dat soort dure speeltjes kunnen kinderen hier alleen maar van dromen.

Miek Schenk

Ja, maar dat was me allemaal al wel bekend Jaap, ik ben al tig keer in Z.O Azie op vakantie geweest dus ik weet helaas maar al te goed hoe het er daar aan toe gaat, dat was mijn punt ook niet, waar ik op doelde is dat (voor zover ik heb begrepen uit een onderschrift bij een andere foto) jouw zoon daar aan meewerkt door (volgens jouw onderschrift tegen betaling) zelf op de foto te gaan met dat dier, ik snap natuurlijk ook wel dat dat helemaal niets aan de situatie veranderd als je dat niet doet maar het gaat om het principe. Aangezien jullie met de bouw van het resort op een eco manier te werk zijn gegaan vind ik dit soort dingen daar nl. moeilijk mee te verenigen snap je?

In Thailand kom ik onderweg vaak zo'n groep Nederlanders tegen die gezamelijk een reis hebben geboekt bij Fox Vakanties of Kras reizen (nou begrijp ik daar toch al niks van dat je als kuddedieren een volgepropt programma afwerkt en dat dan vakantie noemt maar goed, ieder z'n meug, ghehehe) en die vertellen dan stikenthousiast wat ze allemaal al hebben gedaan aan excursies : een krokodillenfarm bezocht, "die man stak zo z'n hoofd in die bek, dat ie dat durft!" en wat ze op die slangenfarm allemaal wel niet deden met die pythons "echt lef hoor" (alsof het heldendaden zijn en die dieren niet compleet suf worden gehouden..) en ze hebben ook steevast een olifantkamp bezocht "daar hebben we een voetbalstrijd gezien tussen 2 teams van 3 olifanten en zo'n kleintje hebben we zelfs zien trampoline springen, zo'n koddig gezicht, echt hilarisch". Ik begrijp (gelukkig!) uit je reactie dat ik jou niet hoef uit te leggen wat daar kwalijk aan is maar die mensen zijn dus echt stomverbaasd als ik niet zo enthousiast reageer als ze hadden verwacht!

Je mag al blij zijn als je iets in de trend van "zo gaat dat nou eenmaal in dit soort landen" te horen krijgt als reactie want dan is er tenminste nog enig begrip maar in de meeste gevallen snappen ze niet eens wat er nou eigenlijk mis mee is, als ik echter vraag wat ze van stierenvechten vinden zijn ze unaniem van mening dat dat iets barbaars is! ;-)

groetjes Miek

Jaap

Miek,ik heb er niet zo,n probleem mee hoor alsandere mensen met een krokodil op de foto willen,al zou ik het zelf niet doen. Dan zet ik me liever in voor het echte diereneed. We steunen de Palawan animal welfare foundation http://users.swing.be/PAWA/Pages_vla/Cadr_vla.htm En het zegt heel wat natuurlijk dat een organisatie die dierenleed tegengaat door een buitenlander is opgezet (een belgishe mevrouw in dit geval). Ik weet zelf hoe moeilijk het is,personeel op het resort weet dat er geen dieren gevangen mogen worden, maar sommigen kunnen het toch niet laten om met een kattapult vleermuizen, en andere vogels uit de lucht te schieten. Wie betrapt word vliegt er onherroepelijk uit.Tijdens de bouw van de cottages was er snachts een kleine schildpad in de uitgegraven funderingssleuf gevallen, en de bouwvakkers wilden dus soep van dat beestje koken. Terwijl ik opdracht gaf de schildpad een stuk verderop weer vrij te laten. Nou ik kan je zeggen zoiets word je niet in dank afgenomen.

Miek Schenk

Hoi Jaap, nee daar zullen ze inderdaad niets van begrepen hebben, rare blanke westerling, zonde van dat soepie, zo redeneren zij waarschijnlijk! ;-)

Om nog even op mijn eerdere verhaal (dieren excursies Thailand) terug te komen ; ik troost me maar met de gedachte dat er af en toe ook wel eens eentje "wraak" neemt.... (grin)

http://www.zie.nl/videos/krokodil-bijt-hand-eraf/m1cz7tnfixtx

Ghehe, sorry hoor! meen ik natuurlijk niks van maar ik kwam 'm stomtoevallig tegen tussen de reis video's en moest meteen aan m'n verhaal op je blog denken, toen ik daarna ook nog zag dat je had gereageerd kon ik 't echt niet laten. ;-)

groetjes Miek

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!